english version

Duo Capriz


Duo Capriz er en klaverduo bestående af Anna Tomczak og Cathrine Penderup. De startede med at spille sammen i 1998, og har gennem deres studietid på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium modtaget undervisning af Miroslaw Herbowski, Nina Gade, Tove Lønskov og Bohumila Jedlickova.

De har deltaget i masterclass hos klaverduoen Yarra Tal/Andreas Groethuysen, som har opfordret dem til at modtage yderligere undervisning hos dem i München.

 

De har givet koncerter i Norge og Danmark, og deres program består både af værker for to klaverer samt for firhændigt, et klaver.

Desuden har de planer om at lave en indspilning af Brahms’ Ungarske Danse for firhændigt klaver.


Repertoire (Duo Capriz)

 

To klaverer:

 

J. Brahms:                            Variationer over et tema af Haydn, opus 56b

C. Debussy:                         En Blanc et Noir

W. Lutoslawski:                   Pagannini Variationer

W. A. Mozart:                     Sonata D-dur

F. Poulenc:                           L’embarquement pour Cythere

                                            Koncert i D-mol

                                            Elegie

S. Rachmaninoff:                  2. Suite, opus 17

D. Sjostakovich:                   Suite, opus 6

 

One Piano:

 

L. van Beethoven:                Sonate D-dur, opus 6

S. Barber:                            Souvenirs, opus 28

J. Brahms:                            Ungarske Danse WoO1

G. Gershwin:                        Rhapsody in Blue

E. Grieg:                               Norske Danse, opus 35

F. Liszt:                                Ungarsk Rapsodi nr. 2

F. Schubert:                         Fantasi f-mol, opus 103

 

Duo Saxifraga

Duo Saxifraga består af saxofonisten Sarah Vibe-Petersen og pianisten Cathrine Penderup. De er begge solist uddannede og begyndte deres sammenspil i sommeren 2006. Deres repertoire indeholder originale og transskriberede værker; de originale kompositioner er primært fra 1900-tallet, grundet saxofonens nyere oprindelse. Derudover findes der en del transskriptioner af især romantisk - og barokmusik, som de også har valgt at beskæftige sig med.

De har begge givet koncerter både som solister og i kammermusikalske sammenhænge, og vil med Duo Saxifraga forsøge at give et indblik i det smukke klangunivers, som sammensætningen af saxofon og klaver giver. De ønsker at give publikum en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

Vestergaard/Penderup

Duoen stammer tilbage fra studietiden på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor Iben www.ibenvestergaard.dk
og Cathrine hurtigt udviklede et fælles musikalsk formsprog, og dette samarbejde er fortsat ved talrige koncerter rundt om i Danmark og udlandet siden. 

De bestræber sig på at fremføre et bredt repertoire også indeholdende mere ukendte værker.

I 2007 indspillede de en cd med sange og romancer af Emma Hartmann, som levede fra 1807-51 og var J. P. E. Hartmanns hustru. 

I anledning af hendes 200-års fødselsdag i 2007, blev cd'en udgivet i maj via pladeselskabet ClassicO, og lanceret ved en koncert i Skt. Pauls Kirke, København, 1/6 kl. 19.30. På selve fødselsdagen 22. august afholdtes en koncert i Rundetårn.

Næste projekt, en dobbeltcd med sange af sønnen, Emil Hartmann (1836-98), udkom på Danacord i 2010. Cd'en blev indspillet i Søllerød sognegård, tæt på Carlsminde, hvor Emil Hartmann boede en overgang af sit liv.Van der Pals/Penderup

Samarbejdet med cellisten Tobias van der Pals www.vanderpals.combegyndte i 2008, da Østerbro Koncertforening havde deres åbningskoncert. Siden da har de spillet flere koncerter sammen, bla. under Copenhagen Summer Festival og ved åbningen af Blågårds kirke som kulturcenter.

De er begge debuteret fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og som solister har de spillet i det meste af Europa samt flere steder i Asien og Australien. Deres repertoire er koncentreret mest om den romantiske periode, men strækker sig også over barokken samt 1900-tallet.

I 2011 udkom deres første cd med værker af Tobias' grandonkel Leopold van der Pals. Denne cd er den første officielle udgivelse af hans musik og er kun den første i rækken.

Et andet projekt, der er er på trapperne, er med komponisten Thomas Agergaard www.thomasagergaard.com, som vil komponere 10 Aforismer til duoen med henblik på indspilning i 2012.